Top Menu

bagels and beans in nijmegen

Bagels & Beans: Lunchen in de oudste winkelstraat van Nederland

Normaal schrijven we liever niet over over ketens als Bagels & Beans, omdat die niet typisch voor Nijmegen zijn. Maar elke regel moet een keer gebroken worden en dus gaan we op zondag voor een echte New Yorkse lekkernij: De Bagel. De klassieke New York bagel is belegd met roomkaas, gerookte zalm en ui. Maar hier hebben ze tig varianten zowel hartig als zoet.

Ze hebben zelfs een soort van tapas variant, zodat je van al het beleg wat kan proeven…

Er zit een haar in mijn glas

Bij binnenkomst valt ons direct op dat het erg donker is in de zaak. Ze hebben hier, net als bij Nostra, ook zo’n groot luifel boven het raam en dat houdt veel te veel licht tegen. Jammer, want het is wel een mooie zaak. Als we plaats hebben genomen, en de wat onduidelijke kaart hebben bestudeerd, moeten we erg lang wachten tot we bediend worden. En dat is geen pretje want de stoelen zitten voor geen meter. Daar bovenop krijg ik ook nog een glas melk waar allerlei troep in drijft, dus we zijn niet direct gecharmeerd van deze tent zul je begrijpen.

Ik had natuurlijk geen melk bij mijn Bagel moeten bestellen maar iets van gemalen Beans. Een Ristretto of Mochaccino bijvoorbeeld, daar zijn ze per slot van rekening bekend om. Volgende keer beter…

Beetje klein zo’n bagel

Mijn tafelgenoot is een echte zoetekauw en bestelt dan ook een kaneel rozijn bagel met banaan, ahornsiroop en nog meer kaneel. Ik heb net gesport die ochtend, dus heb meer behoefte aan wat stevig’s en bestel een BLT. Dat staat voor Bacon, Lettuce And Tomatoes en is dus een warme bagel met spek, sla en tomaten. Die smaakt erg goed. Maar zo’n bagel is helaas een beetje klein als je trek hebt.

Nee, als ik hier nog eens kom dan is het voor de goede kop koffie met een lekkere brownie. Maar niet meer lunchen…

Je kunt hier ook slapen! boven Bagels & Beans vind je Bed & Breakfast De Prince.

bagelsbeans.nl

Trackbacks / Pingbacks

  1. Recensie van Espressobar Caffeina in Nijmegen - september 6, 2012

    […] de ketens Starbucks en Bagels & Beans hebben we nu ook al enige tijd onze eigen espressobar aan de Grote […]

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.