Top Menu

Heerlijke kerstrecepten Nijmegen

Heerlijke kerstrecepten voor de hobbykok met kerstballen

Binnenkort is het weer zover, dan is het weer kerst. Voor diegene die het kerstdiner gaan verzorgen is dit een tijd van grote opwinding of zware stress. De één is enthousiast op zoek naar nieuwe kerstrecepten om zijn vrienden en familie mee te verrassen, terwijl de ander het zweet uitbreekt bij de gedachte te moeten koken voor een groot gezelschap.

Daarom hebben wij een lijst samengesteld met heerlijke feestelijke kerstrecepten om je verder op weg te helpen.

18 kerstrecepten voor jouw perfecte kerstdiner

Onderaan elk recept laten we zien bij welke Nijmeegse speciaalzaak wij het belangrijkste ingrediënt haalde. Of welke specialist uit Nijmegen dit recept bedacht heeft. Scroll er maar eens op je gemak doorheen een hopelijk raak je geïnspireerd.

Wij wensen je in ieder geval veel succes in de keuken en een heerlijk kerstdiner toe!

Runderrollade met mierikswortelsaus

kerstrecepten runderrollade met mierikswortelsaus

Deze runderrollade is een recept van Jamie Oliver. Wij kiezen voor een runderrollade van magere runderlappen. Bij runderlappen is het belangrijk dat de rollade door en door gaar wordt. Dit doen we door de rollade heel langzaam – slow coocking – in de oven te laten garen. De jus wordt gemaakt van groenten die eerst mee garen in de oven.

Gegrilde lamsfilet met amandel en dragon

kerstrecepten gegrilde lamsfilet

Voor deze gegrilde lamsfilet kun je kiezen uit lamslende of lamshaasje. Wij kiezen voor het lamshaasje. Dit lamshaasje wordt geserveerd met een hele bijzondere risotto. Namelijk een risotto met shii-takes en bramen! Een verrassende combinatie, vinden wij. De boter met geroosterde amandel en dragon maakt dit gerecht helemaal af.

Eendenfilet met walnotensaus

kerstrecepten eendenfilet met walnotensaus

Meestal als we een eendenborst eten is deze van een tamme eend. De smaak van het vlees is ten opzichte van wilde eend wat neutraler, maar alsnog erg smaakvol. Wilde eend heeft een meer karakteristieke smaak, zoals je van wild gewend bent. Wij gebruiken voor dit recept wilde eend. De eendenfilet wordt geserveerd met een walnotensaus.

Kalkoen met rozemarijn

kerstrecepten kalkoen met rozemarijn

Deze kalkoen met rozemarijn is makkelijk te maken. De kalkoenfilet krijgt een kruidenkorstje van gehakte hazelnoten en rozemarijn naalden. Daarover komt een heerlijke romige saus van whisky, gevogeltefond en room. Als bijgerecht gebakken andijvie, Die door het bakken wel wat weg heeft van paksoi of raapsteeltjes.

Geroosterd graanvarken met truffel

kerstrecepten geroosterd graanvarken met truffel

Voor deze varkensrollade gebruiken we vlees met het keurmerk Porc au Grain. Dit label staat voor een bijzondere kwaliteit uit Zuid-West Frankrijk. We kopen geen kant en klare rollade, want we gaan zelf een vulling maken van paddenstoelen en truffeltapenade. Van het zwoerd en de ribben trekken we een fond om de saus van te maken.

Zoek je toch een ander kerstrecept?

We hopen dat je iets lekkers hebt kunnen vinden in deze selectie van onze kerstrecepten. Zoek je toch iets anders? In onze volledige lijst met 18 kerst recepten vind je vast het gerecht dat past bij jouw perfecte kerstdiner.

Alle recepten zijn stap voor stap beschreven en voorzien van foto’s zodat je een geweldig maal op tafel kan toveren. Heb je een recept gemaakt dan horen we graag wat je ervan vindt in de reacties hieronder. Wij wensen je heel veel succes in de keuken en een zalig kerstmaal toe!

, , , , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.