Top Menu

eten afhalen in nijmegen

Waar kun je eten afhalen in Nijmegen?

Af en toe heb ik geen zin om helemaal alleen voor mezelf te koken. Dan ga ik ergens in ons Nimweguh wat eten afhalen. Daarbij let ik er wel goed op dat ik niet steeds naar de afhaal Chinees of de pizzeria loop. Een beetje variatie moet er wel in blijven zitten, natuurlijk. Bovendien kan een beetje gezonde kant en klare afhaalmaaltijd ook geen kwaad. Word ik tenminste ook niet al te snel dik.

Soms haal ik gelijk twee maaltijden. Veur als ik tussen de middag bij mien moeder ga eten, of als ik bij mien goede maat Leo tv ga kiekuh.

Waar ga ik eten afhalen in Nijmegen?

Hier volgt een lijstje met Nimweegse zaakjes in waar ik iets te bikken haal als ik effekes geen zin heb om zelf te koken. En het hoeft geeneens duur te kosten.

Spruitjes Blend van BZZY

Zelf ben ik een kei rustig persoon en voel me dan ook niet gelijk aangesproken door de naam BZZY. Dat doet me namelijk denken aan het Amerikaanse “Busy”? Druk, druk, druk, dus? Het zal wel slaan op die mensen die te druk zijn om voor hullie eiges te koken!? Maar dit terzijde.

Bij BZZY, aan de Tweede Walstraat in Nijmegen, kun je vers en gezond eten afhalen. Dat wordt klaargemaakt op het moment dat jij je bestelling geplaatst hebt. Verser kèn het dus niet. Ik haalde er de zogeheten Spruitjes Blend. Dat is een soort mengelmoes van spruitjes, krieltjes, spekjes, reepjes kipschnitzel en champignon-roomsaus. Thuis uit het kartonnen doosje in een diep bord gestort en inderdaad, je proeft dat het lekker vers is. Je kunt een maoltied ook via internet bestellen en behoorlijk precies aangeven hoe laat je het in huis wilt hebben. Hertstikke handig!

Macaroni van Slagerij John Verstegen

Bij Slagerij John Verstegen, aan de Ziekerstraat in Nijmegen, kun je kiezen uit diverse afhaalmaaltijden. Oer Hollandse maaltijden maar ook ambachtelijk bereide pastaschotels. Ik haal er soms de herstikke lekkere macaronischotel. Daar doe ik mien moeke een groot plezier mee. Zij kwam er al jaren. Samen genieten we dan van die macaronischotel met half om half gehakt en wat groente. Bij Verstegen kun je verder terecht voor barbecuepakketten en nog veel meer. Op de uitstekende website vind je meer informatie.

Dagschotel van Emmy Indonesisch Specialiteiten Eethuis

Hou jij, net als èk, af en toe van iets pittigs? Dan kun je goed terecht bij Emmy Indonesisch Specialiteiten Eethuis aan de Prins Hendrikstraat in Nijmegen. Daar hebben ze dagelijks andere gerechten op de kaart staön. Dit keer hebben mien goeie vriend Leo en ik genoten van de dagschotel. Dit was Ayam Pedis. Da’s hete kip met witte rijst. Daarnaast kreeg ik Sayur Lodeh mee. En da’s dan boontjes en andere groenten in een saus. De kip was zeker heet, maar daar kunnen Leo en èk wel tegen. Een aanrader, dit adres!

Varkenshaas in Roomsaus van Slagerij Van Dijk

Ben jij net als èk af en toe op zoek naar een lekkere opwarmmaaltijd? Dan kun je goed terecht bij Slagerij van Dijk aan de Heidevenstraat in Nijmegen. Daar haalde ik pas geleden de afhaalmaaltijd varkenshaas in roomsaus. Toegegeven, een complete maaltijd is dat niet. Ik heb er bij de cafetaria bij mij om de hoek aardappelschijfjes en een saladebeker bij gehaald. In de tussentijd had èk de varkenshaas in de oven laten opwermen. Alles bij elkaar was het zo wel een heel maal. De varkenshaas en de roomsaus was herstikke lekker.

Lasagne van Slagerij Het Vleesch Lokaal

Sinds Het Vleesch Lokaal de slagerij van Sjek Floor aan de Lange Hezelstraat heeft overgenomen, was ik daar nog niet geweest. Tot een paar dagen geleden, toen ik bij hullie een kant en klare lasagne heb afgehaald. Thuus heb ik de lasagne ingevroren en een paar dagen later in de oven opgewermd. Wel op tijd uit de vriezer gehaald, natuurlijk 🙂 De bechamelsaus in lasagne kan soms een beetje flauw zijn, maar deze was wel lekker romig. Ook het rundvlees was kei lekker. Ze laten hullie vlees van lokale boeren komen. Daardoor is het altijd vers, en kun je er dus prima wat te eten afhalen.

Roti Rundvlees van Fawaka Food

Aan de Willemsweg in Nijmegen is al jaren het Surinaamse restaurant Fawaka Food gevestigd. Daar heb ik dit keer het gerecht Roti Rundvlees afgehaald. Thuus heb ik de maaltijd in de oven opgewermd. Al vond ik het wel een beetje lastig om de pannenkoek-achtige rotiplaat op te wermen. Maar als je een beetje googelt kun je daar een paar kei goeie tips over vinden. Het rundvlees smekt prima, de kerrie-aardappelen ook. En dan heb je nog dat lekkere eitje en de in kerrie gesmoorde kousenband. Kortom, een goed adresje als je een keertje lui bent en toch ergens werm avondeten wilt afhalen.

Nasi Ayam Pangang van Toko Rinus

Als je van authentiek, pittig Indisch eten houdt moet je zeker eens een bezoekje brengen aan Toko Rinus. Deze toko zit aan de Steenbokstraat in Nijmegen. Daar vind je allerlei gerechten waar je uit kan kiezen om thuis, in de oven, op te warmen. In de magnetron kan trouwens ook. Mien goeie maat Leo is wel in voor pittig, dus ga ik geregeld wat eten afhalen bij Rinus. Dat eten we dan gezellig voor de tv op. Het mooie van Rinus vind ik dat hij zelf helemaal niet Indisch is, maar wel al 40 jaar een echte toko draait. Daar kun je niet alleen terecht voor echt lekker eten. Ook vind je er de ingrediënten om zelf Indisch, Thais of Surinaams te koken.

Zuurkool van Biologische Slagerij De Groene Weg

Waar je uitstekend terecht kunt voor lekkere en gezonde afhaalschotels is Biologische Slagerij De Groene Weg aan de Groenestraat in Nijmegen. Kost een beetje duurder, maar ik gun die erme dieren wel een beter leven dan de bio industrie. Als ik dan bij mien moeke thuis ben, en we de afhaalschotel hebben opgewarmd, kunnen we heerlijk gaan zitten smikkelen. Opwarmen kan trouwens ook prima in de pan of magnetron. Let wel op dat je dit niet in de originele plastic verpakking doet. Dat vraagt om ongelukken… Eet smakelijk!

Paella van Visspeciaalzaak Geuchies

Bij Visspeciaalzaak Geuchies, aan de Heidebloemstraat in Nijmegen, haal ik regelmatig Paella voor mien eigen. Ik vind dit namelijk een van de lekkerste maaltijden die je in Nijmegen kunt afhalen. “Wil je daar mosselen en garnaaltjes bij?” vraagt meneer Geuchies. “Ja, da’s krek wa’k wil” antwoord ik gretig. Eenmaal thuus gooi ik dit Spaanse gerecht, met wat olijfolie, in een steelpan en werm het in zo’n 10 minuutjes op. Visspeciaalzaak Geuchies is ook een kei goed adresje voor andere visgerechten. Zoals bijvoorbeeld een roerbakschotel van diverse vissoorten, een haringslaatje of kei lekkere kibbeling. Een echte aanrader, vind ik.

Erwtensoep van Wim Coenen Scharrelvlees

Soms baal ik omdat ik dan vindt dat ik niet goed voor mezelf zorg. Zeker als het wat kouder wordt, is het zaak om jezelf goed warm en gezond te houden. Om mezelf en mien moeke een bietje te verwennen, ga ik regelmatig eten afhalen bij Wim Coenen Scharrelvlees aan de Fransestraat in Nijmegen. Het liefst haal ik dan zijn bekroonde erwtensoep. Daar zitten brokjes scharrelvlees in. Zelf haal ik er dan, als ik wat ruimer in de centen zit, ook een kei lekkere Gelderse rookworst bij. Want die missen we als ik alleen maar de soep opwarm zonder worst. Worst in stukjes snijden terwijl de soep opwarmt en op het laatst door de soep roeren. Moet je ook eens doen!

Waar ga jij eten afhalen in Nijmegen?

Zo, dat waren dan de adresjes waar ik mijn lekkere en gezonde maaltijden haal. Mocht jij ook een goed afhaal-adresje weten, dan zou ik het leuk vinden als je mij dat laat weten. Dit kan je doen in de reacties onder dit artikel.

Natuurlijk mag je ook je hert luchten als iets je niet echt bevallen is…

, , , , , , , ,

2 reacties op Waar kun je eten afhalen in Nijmegen?

  1. Hans de Roo maart 16, 2017 om 10:52 #

    Bij de Ontmoeting, aan de Graafseweg 27 in Nijmegen, kunnen tussen 17 en 18u tapas gerechtjes besteld en afgehaald worden.

    • Machiel maart 17, 2017 om 16:24 #

      Oh, da wist ik nie. herstikke bedankt feur de tip.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.