Top Menu

comfort food in nijmegen

Waar haal je comfort food in Nijmegen?

Soms ben je ineens verdrietig. Je weet niet eens waarom. Dan is het misschien tijd voor een lekker hapje van het een of ander. Ik vind namelijk wel vaak troost in eten, ken je dat? Zulk troostrijk eten noemen ze geloof ik tegenwoordig comfort food. Hier volgt een lijstje met zaakjes waar ik heen ga als het effekes niet zo goed met me git.

Waar haal ik mijn comfort food in Nijmegen?

Niet iedereen vindt natuurlijk hetzelfde kei lekker. De één zoekt het in drop, de ander in chips, een derde in alcohol. Het liefst zou ik, als emo-eter, het zoeken in wat meer gezonde snoeperijen, omdat ik snel te dik word. Maar dat lukt me nog niet zo goed. Heb jij dat ook?

Maar genoeg genuild, hier haal ik mijn lekkers…

Nijmegen Bonbons van Banketbakkerij-Chocolaterie

Soms ben ik verdrietig, omdat ik mijn lieve ex-vrouw Ans heel erg mis. Op zukke momenten haal ik bonbons bij Banketbakkerij-Chocolaterie Looijenga. Daar hebben ze allerlei kei lekkere bonbons. Mijn favorieten zijn de Nijmegen bonbons. Daar zit een eetbaar dekseltje op met plaatjes van Nijmeegse bezienswaardigheden. Die vertrouwde Nimweegse tafereeltjes bieden mij elke keer weer troost. Voor mij echt comfort food dus! En oh ja, in sommige doosjes zit een bonbon met het logo van de Nijmeegse Vierdaagse. Leuk cadeautje voor als je lopers kent!

Macarons van Mack’s Patisserie

Weet je wat mij echt goed helpt, als ik het even helemaal niet zie zitten? Neerploffen op de bank! Dat werkt nog beter met wat lekkere macarons van Mack’s Patisserie. Ik geef toe, ze zijn kei zoet. Maar die zoetigheid vrolijkt mij juist helemaal op. Het zijn koekjes van amandelschuim en ze zijn gevuld met crème in diverse smaken zoals: Chocolade, Framboos, Aardbei, Baileys, Pistache en Koffie. Wat verder heel vrolijk is, zijn de felle kleurtjes glazuur waarmee sommige macarons zijn besmeerd. Ja, comfort food waar ik soms helemaal blij van wordt.

Brownie van Met Passie

Als ik echt in de put zit, moet er heilzaam comfort food aan te pas komen. Bij voorbeeld zo’n lekker sappige brownie van Met Passie aan de Ganzenheuvel. Die haalt me echt meteen uit de put. Vooral met een kopje thee komt ie goed binnen. Die thee kun je trouwens ook prima bij Met Passie kopen. Maar laten we de koffie niet vergeten, want daar hebben ze ook kei veel soorten van. Over die koffie is eigenaar Floris Makaske erg enthousiast, merk ik als ik een praatje met hem maak. Loop er eens binnen voor een lekker bakkie troost. En niet te vergeten een brownie!

Rosbiefsalade van MUNT Saladebar

Eigenlijk ben ik best wel een zoetekauw en lekkerbek. Maar als ik me wat slapjes voel, dan knap ik snel weer op van een gezonde salade van MUNT Saladebar. Ze hebben salades met zeer uiteenlopende ingrediënten zoals gerookte kip, gerookte zalm, rosbief of falafel. Naast de kant en klare salades kun je ook je eigen salade samenstellen. Omdat ik van een klein uitkerinkje moet rondkomen vind ik de salades best duur kosten. Van mij mogen ze ook wel halve porties voor half geld verkopen… ideetje?

Marikenbrood van Bakkerij ’t Kraayennest

Om jezelf op te vrolijken is het Marikenbrood van Bakkerij ’t Kraayennest een echte aanrader. Deze typisch Nijmeegse lekkernij heeft iets weg van een vlaai, maar dat is het dus niet. Hij is wel met een kei lekkere vla gevuld. En als verrassing zitten er kleine stukjes mandarijn doorheen. Als je daar niet van opvrolijkt, ligt het echt aan jezelf. Bakkerij ’t Kraayennest heeft meerdere winkels in Nijmegen en omgeving.

Bosvruchten Crumble Taart van Tati

Niet te geloven, zo lekker als de taarten van Tati zijn. Net of ze thuis gemaakt zijn. Oh sorry… dat zijn ze ook, lees ik nu op Facebook. Een van mijn favorieten is de Bosvruchten Crumble. Lekker fris en fruitig. Kei lekker, zeg maar. Je koopt een losse punt en daar doe ik dan zelf wat slagroom bij. Smullen! Je vindt Tati aan de Koolemans Beynenstraat in Nijmegen. Echt comfort food!

Chocolate Chunk Muffin van Mugs & Muffins

Weet je waar ik kei blij van wordt? Van de Chocolate Chunk Muffin van Mugs & Muffins aan de Pauwelstraat in Nijmegen. Een goeie kop koffie erbij en ik vrolijk in een mum van tijd weer op. Hoe eerder ik hem haal, hoe smeuïger hij is. Des te lekkerder! De chunks zorgen dat de muffin ook iets knapperigs heeft, wat ik wel aangenaam vind. Voor de Brabantse lezers onder u: er is ook een Mugs & Muffins in Tilburg!

Bagel Creamcheese Bieslook van Bagels & Beans

Voor ’n lekker bakkie troost en een smakelijk belegde bagel ga ik naar Bagels & Beans. Aan de Lange Hezelstraat in Nijmegen zitten ze in een mooi pandje. Persoonlijk vind ik de bagel met creamcheese en bieslook echt kei lekker. Goed vind ik ook dat alles vers klaar wordt gemaakt als je besteld hebt. Verder hebben ze lekkere brownies en van alles waar je in een wip van opknapt. Om je vingers bij af te likken!

Aspergesoep met Ei en Gekookte Ham van Prikkels

Heb ik behoefte aan wat warms in mijn buik, dan ga ik graag even naar de soepbar Prikkels. Daar kun je onder andere terecht voor wat zij noemen Soep in een Pot. Een soort basissoepen die je thuis af kan maken met eigen ingrediënten. Zelf nam ik de aspergesoep mee, waar naast de asperges ook ei en gekookte ham in verwerkt was. Daar hoefde ik zelf niks meer aan toe te voegen, hij was al kei lekker! Prikkels biedt nog meer: allerlei verse sappen, lekkere salades en belegde broodjes.

Cupcake Twix van The Little Cupcake Shop

Aan het geheel vernieuwde Plein 44 loop ik graag binnen bij The Little Cupcake Shop. Natuurlijk vind je daar kei verse cupcakes. Maar ook taart, koeken, brownies en ander lekkers. Terecht dat ze op hun website waarschuwen: pas op, al dit lekkers kan verslavend werken! Helaas komt die waarschuwing voor mij te laat. Gelukkig moet ik, in dit geval, rondkomen van een uitkerinkje, zodat ik niet de hele winkel kan leegkopen. Leuk om nog even te vermelden is, dat je ook bij de shop terecht kunt als je een feestje wilt voorbereiden.

Waar haal jij comfort food in Nijmegen?

Hopelijk heb je iets lekkers kunnen vinden dat jou troost biedt. Mij heeft het in ellek geval wel opgevrolijkt. Maar natuurlijk ben ik nooit echt verzadigd. Dus als jij een ander goed adresje in ons Nimweguh weet voor hartverwarmend comfort food, zou ik het leuk vinden als je mij dat laat weten. Dit kan je doen in de reacties onder dit artikel.

Natuurlijk mag je ook je hert luchten als iets niet helpt tegen je verdriet…

, , , , ,

Een reactie op Waar haal je comfort food in Nijmegen?

  1. Bagels Beans november 9, 2016 om 14:25 #

    Hoi Machiel!

    Stuur ons even een mailtje! Online@bagelsbeans.nl 🙂

    – Groetjes, Bagels & Beans

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.