Top Menu

Bairro Alto Koffiebar wint publieksprijs

Bairro Alto Koffiebar wint Nijmegen Eet Publieksprijs

Omdat wij de laatste tijd vaak zijn gaan lunchen in Nijmegen en hier over schreven op Nijmegen Eet, leek het ons leuk idee om aan onze lezers te vragen wat zij nou de beste plek in Nijmegen vinden om te lunchen. Dus stelden we deze vraag op Facebook met door ons toegevoegde opties en de mogelijkheid voor onze lezers om zelf opties toe te voegen.

Tot onze verbazing werd hier zeer enthousiast op gereageerd. Na enkele dagen hadden al 20.000 mensen deze vraag gezien en stroomde de stemmen binnen.

Publieksprijs voor het beste lunchcafé

Het succes van deze actie riep bij ons de vraag op of we hier niet meer mee moesten doen. Het leek ons een leuk idee om een prijs in het leven te roepen. Een soort keurmerk voor de stad van en voor Nijmegenaren. Dus besloten we dit voorstel uit te werken en te checken bij de betreffende lunchcafé’s of ze hieraan wilde meewerken.

We bezochten de top drie uit de lijst en vroegen of zij, als ze zouden winnen, een sticker van ons op hun raam wilde plakken. Zo’n soort sticker als je wel vaker ziet bij restaurants van Lekker en Michelin. Dit vonden ze allemaal wel een leuk idee en wilde ook graag meewerken.

Een spannende strijd

Na een aantal dagen dat de vraag op Facebook circuleerde begon de top drie vorm te krijgen. Het was al snel duidelijk dat de strijd zou gaan tussen De Blonde Pater, Bairro Alto Koffiebar en Tati. Lange tijd stond café De Blonde Pater op plaats 1 op de voet gevolgd door Tati. Bairro Alto stond lange tijd op plaats 3.

Omdat we inmiddels het besluit hadden genomen de publieksprijs in het leven te roepen moesten we een einddatum voor de prijsvraag vaststellen. Dus maakten we op Facebook duidelijk dat iedereen tot eind mei 2013 nog kon stemmen. Langzaamaan kwam Bairro Alto bij de top 2 in de buurt. De strijd werd steeds spannender.

Bairro Alto Koffiebar gaat winnen

Tegen het einde van de maand werd duidelijk dat Bairro Alto er wel eens met de prijs vandoor zou kunnen gaan. Op 31 mei 2013 om 24:00 bleek dan ook dat dit het geval was. Ze hadden een behoorlijke eindsprint gemaakt en wonnen overtuigend met 86 stemmen. Gevolgd door café De Blonde Pater met 67 stemmen en Tati met 56 stemmen.

Nu de uitslag bekend was konden we de door ons ontworpen stickers laten printen en uitdelen aan de winnaars. Ze reageerde alle drie heel enthousiast en plakte de sticker direct op hun raam. Nu reist de vraag wat we nog meer kunnen met deze publieksprijs. Welke categorieën zijn nog meer interessant voor deze prijs. Bijvoorbeeld waar je in Nijmegen de beste pizza kan eten. Of waar verkopen ze de lekkerste ijsjes enzovoort. We gaan het zien!

bairroalto.nl

,

Nog geen reacties.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.